Blog

 

Letáky jsou prý již pasé, či jsou považovány za zbytečné a neekologické. A prý je vlastně nikdo nečte. No, dalo by se s tím souhlasit, kdyby tu ovšem nebyl jeden malý detail. Totiž, že fungují!

Od 1. října začala platit nová pravidla České národní banky (ČNB), která opět výrazně regulují trh s hypotékami. Zhruba 20 % lidí, kteří by ještě v srpnu na hypotéku "dosáhli", již u bank s původními požadavky nepochodí. Hlavním argumentem ČNB je zmírnění rizik na přehřátém realitním trhu.

Nájemní smlouva nesmí požadovat zjevně nepřiměřené povinnosti. Zároveň nesmí být nájemník zkracován na svých právech. Jako zákonem zakázaná - a tedy neplatná - ustanovení lze tedy jednoznačně považovat smluvní pokuty ukládané nájemci za nedodržení jeho povinností.

Ceny nemovitostí v poslední době prošly mnoha změnami. Na vině je chystané zpřísnění podmínek poskytování hypotečních úvěrů. Jak nastalou situaci vnímá realitní makléř? A jak se v ní zorientovat bez nutnosti louskání složitých analýz, matoucích koeficientů či procent? To Vám jako profesionál v oboru napovím v tomto článku.

Chcete strávit letošní léto ve vlastním? Pak je nejvyšší čas!

Aukce nemovitostí jsou skvělou příležitostí k prodeji nemovitostí. RE/MAX jich díky aukcím prodal již stovky. Hlavními výhodami aukcí je zejména flexibilita a slušná šance dosáhnout vyšší prodejní ceny. Jaké další výhody tento systém přináší prodávajícímu? Čtěte!

Duben je v realitách měsícem chalup. S příchodem jara zájem o koupi rekreačních objektů každoročně stoupá, a kulminuje před příchodem léta. Přichází tedy ideální doba na vyklizení staré chalupy a přípravu na její prodej.

Je bez diskuze, že tzv. "bezrealitní" servery umožňující přímý prodej nemovitostí vlastníky dnes zabírají podstatnou část trhu. Tito vlastníci věří, že celý proces zvládnou stejně nebo ještě dokonce lépe než profesionál, který se práci věnuje na plný úvazek, a že tedy není jediný důvod neušetřit peníze. Logicky to většinou není dobrá volba. No...

Nabízím pár užitečných tipů pro ty, co chtějí zvýšit své šance pro získání dobrého nájmu. Dnešní doba je totiž specifická vysokou poptávkou po nájemních bytech. Kromě dobré kondice ekonomiky je to způsobeno také vysokými prodejními cenami nabízených bytů. Nezřídka se mi tedy stává, že o jedinou nabídku stojí hned 15, 20 či dokonce 30 poptávajících!...