Blog

 

Od dubna došlo k výraznému omezení většiny hypoték. Zejména těch vyšších. Ty sice k dispozici stále jsou, ale za vyšší úrok než v minulosti, v některých případech i o 1 %. Navíc je množství prodaných hypoték omezeno, a banky je tedy mohou doslova "vyprodat". Co to znamená pro Vás?

Povedlo se Vám vybrat a koupit byt snů? Blahopřeji! Vím, že to v této době musela být dřina. Předpokládám, že za sebou již máte úvodní právní kolotoč spojený s převodem vlastnictví, povedlo se Vám do nového přestěhovat většinu věcí (a ty nepotřebné jste buďto rozdali nebo jimi nakrmili popelnice), a nyní už to konečně vypadá, že budete mít klid a...

Po zralé úvaze jste se rozhodli jít do vlastního, ale nevíte, kde vlastně začít? My to víme. Existuje několik rozhodnutí, která musíte udělat, ještě než se pustíte do hledání. Pokud si během toho položíte ty správné otázky, které rozebíráme v tomto článku, můžete si ušetřit hodně času, starostí a peněz.

Další rok je za námi! Hurá! Nicméně, začátek roku je vždy spojen i s daňovými povinnostmi. A hned první z nich je daň z nemovitosti, která se týká každého vlastníka. Pokud tedy i u Vás došlo k nabytí nové nemovitosti, nebo jste například nějakou část k původní přistavěli, máte povinnost toto daňové přiznání podat. Jak na to?

Takových lístečků jsme do svých schránek všichni dostali bezpočet. Případně jsme je našli přišpendlené na nástěnce ve vchodě či rovnou výmluvně nalepený na dveřích. Napadlo vás, kolik by byli jejich autoři ochotni nabídnout za Váš byt? A co dalšího se bude dít, až jim zavoláte?

Kontrola nákladů na bydlení je téma aktuální v každé době. Komu by se chtělo platit víc, když nemusí? Navíc, trendem současné doby je mít pod kontrolou své náklady nejen na bydlení ale veškeré životní náklady, které ulehčují naší peněžence. V dnešním krátkém článku si rozebereme náklady na položky, které jsou často těmi klíčovými v rodinném...